728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Επειδή ο ΘΕΟΣ δεν μπορεί να βρίσκεται παντού... έφτιαξε τη ΜΗΤΕΡΑ...





Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας. Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.
 Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα. 
Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της, Ρέα, σύζυγο και αδερφή του Κρόνου. Η Ρέα λατρεύεται σαν η "Μητέρα των Θεών", καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη, που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε άνοιξη, καθώς ήταν και θεά της γης και της γονιμότητας.
 Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου Γουίκι για τις όμορφες πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μου, όμως τι συμβολίζει πραγματικά αυτή η μέρα;
 Διαβάζοντας τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και παρακολουθώντας τα εορταστικά αφιερώματα , παρατηρώ μια προσπάθεια για να προκαλέσουν το συναίσθημα της συγκίνησης στους αναγνώστες . 
 Πράγματα που όλοι οι "συγκινημένοι" του σήμερα, αύριο θα έχουν ξεχάσει για πάντα την σημερινή τους συγκίνηση . 

 Ένας καταιγισμός των "πρέπει" που για να γίνεις αποδεκτός στο κοινωνικό σύνολο πρέπει να δηλώσει ότι νιώθεις τα ίδια συναισθήματα με τους άλλους ή να μιμηθείς άλλους .

  Η  μητέρα γιορτάζει κάθε μέρα , όπως γιορτάζει και ο πατέρας , όπως και ο θεσμός της οικογένειας , όπως και κάθε άλλη γιορτή... δεν χρειαζόμαστε συγκεκριμένες ημερομηνίες για να δείξουμε την αγάπη μας και τον σεβασμό.

 Η ευχή μου για σήμερα, δεν είναι χρόνια πολλά στις μητέρες , αλλά εσείς που είστε τα παιδιά τους ,σεβαστείτε την μητέρα σας και δείξτε την αγάπη σας... προτού το "μακρινό ταξίδι" ή η γεωγραφική απόσταση δεν θα σας το επιτρέπει.

 Αφιερώστε λίγο χρόνο από τις καθημερινές σας απολαύσεις, για έναν άνθρωπο που γίνατε η μοναδική του προτεραιότητα  .

Θα ήθελα να κλείσω το κείμενό μου με μια φράση:

Επειδή ο ΘΕΟΣ δεν μπορεί να βρίσκεται παντού... 
έφτιαξε τη ΜΗΤΕΡΑ...


Χρόνια πολλά







  • επιμέλεια άρθρου:
    Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
    Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων
    Μέλος Διεθνής Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων
    psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

    Item Reviewed: Επειδή ο ΘΕΟΣ δεν μπορεί να βρίσκεται παντού... έφτιαξε τη ΜΗΤΕΡΑ... Rating: 5 Reviewed By: Psychologized