728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Τι σήματα στέλνουν τα γένια ενός άνδρα ?



Αν έχετε πρόβλημα με το να αναγνωρίζετε τους άνδρες από τις γυναίκες, σας έχω λαμπρή ιδέα.
Οι άνδρες είναι αυτοί με τα μαλλιά στα πρόσωπά τους (εντάξει, σε κάποιες περιπτώσεις, απλά με  περισσότερα μαλλιά στα πρόσωπά τους).


 Μερικοί άνδρες προσπαθούν να καλύψουν την επίδραση του  αρρενωπού αυτού στοιχείου με το ξύρισμα. Άλλοι προτιμούν να στείλουν αρρενωπά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις (ή απλά βαριούνται να ξυριστούν).



Ποιος έχει δίκιο; 

Τί είδους σήματα στέλνει το μούσι;

Εδώ είναι τέσσερις πολύ σημαντικές γενειάδα που σχετίζονται με γεγονότα που κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί πρέπει να ξέρει:

1. Τα γένια είναι ελκυστικά ... ή είναι αυτοί που τα έχουν;

  Για το αν τα γένια είναι ελκυστικά για τις γυναίκες είναι μια μεγάλη περιοχή της διαμάχης που σχετίζονται με την ψυχολογική έρευνα. Ορισμένες μελέτες διαπιστώνουν ότι οι γενειοφόροι άνδρες είναι πιο ελκυστικοί για τις γυναίκες από ό, τι το καθαρό-ξυρισμένο πρόσωπο ( Reed & Blunk, 1990).

 Θεωρείται ότι είναι θέμα μόδας. Ίσως επίσης να είναι και το καλύτερο για τους άνδρες για να καλύψει όλες τις ατέλειες που έχει το πρόσωπό τους, πιθανώς.

  Μπορείτε πολύ απλά να δοκιμάσετε να δείτε ποια είναι η επίδραση που έχουν τα γένια σας στις γυναίκες στη ζωή σας και να προσαρμοστείτε με το αποτέλεσμα. ( αν είσαι κοπέλα, να δοκιμάσεις την πρότασή μου αυτή θα έχει ακραίες εντυπώσεις)


2. Τα γένια αυξάνουν την ηλικία, την κοινωνική θέση και την επιθετικότητα

 Οι Dixson και Vasey (2012) διαπίστωσαν ότι οι (ευρωπαϊκές) γυναίκες από τη Νέα Ζηλανδία και την Σαμόα πίστευαν ότι οι άνδρες με γένια φαινόταν μεγαλύτεροι και από υψηλότερη κοινωνική θέση.

 Επίσης παρατηρήθηκε, όταν οι άνδρες φαίνονται θυμωμένοι έχοντας γένια, φαίνονται ακόμα πιο θυμωμένοι από τους  ξυρισμένους άνδρες.


3. Οι γενειοφόροι άνδρες είναι καλοί με τα μωρά ...

... Ή τουλάχιστον αυτή είναι η αντίληψη των γυναικών, σύμφωνα με Dixson και Vasey (2012). Αυτό είναι λίγο μυστήριο, δεδομένου ότι οι γενειάδες συνδέονται με την αρρενωπότητα και πολύ αρρενωπούς άνδρες, κατά μέσο όρο.

 Αλλά ίσως η γενειάδα ως «δείγμα καλού μπαμπά» λειτουργεί μέσω άλλων μεταβλητών. Επειδή οι άνδρες με γένια φαίνονται μεγαλύτεροι και  με υψηλότερη κοινωνική θέση, είναι πιο πιθανό να είναι σε θέση να παρέχουν περισσότερα αγαθά στους απογόνους τους.

 Ή  όπως  οι Dixson και Vasey (2012) λένε,  φαίνονται καλοί μπαμπάδες ,επειδή χρησιμοποίησαν εικόνες με άνδρες γενειοφόρους στο πείραμα, οι οποίοι άρχισαν να χαμογελούν και αυτό είναι ένα περίεργα ισχυρός συνδυασμός.

(Όπως ένας μαχητής πολεμικών τεχνών να ψήνει μια τούρτα...

Ή ένας χασάπης να  γράφει ένα ποίημα...

                                                          Μπορείτε να φανταστείτε την εικόνα.)


4. Οι γενειάδες είναι ένα μειονέκτημα σε έναν αγώνα πολεμικών τεχνών

 Όπως η χαίτη του λιονταριού,οι γενειάδες μπορεί να είναι ένας τρόπος να δείξουν υπεροχή. Δεδομένου ότι ένας άνθρωπος μπορεί εύκολα να αρπάξει ένα άλλο από τα γένια σε έναν αγώνα πολεμικών τεχνών, θα μπορούσε να είναι ένα μειονέκτημα. Έτσι, κάθε άνθρωπος με μακριά γενειάδα λέει: «Είμαι τόσο καλός σε έναν αγώνα που ακόμα και αρπάζοντας με από αυτήν την γενειάδα δεν θα σας βοηθήσει!"(Δεν είμαι πεπεισμένος απόλυτα με αυτό το επιχείρημα, αλλά το ύφος του Λεωνίδα από τους 300 που έχουν όλοι με μακριές γενειάδες ίσως κρύβει απο πίσω αυτή την ψαγμένη σκέψη μου)


Συγγραφή άρθρου:
Ψυχοπαιδαγωγική και Συμβουλευτική
Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων
Μέλος Διεθνής Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων
psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

Item Reviewed: Τι σήματα στέλνουν τα γένια ενός άνδρα ? Rating: 5 Reviewed By: Psychologized