728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Η αποτυχία είναι... ο μόνος τρόπος να πετύχεις !!!




Πολλοί θέλουν να σου δώσουν το χέρι και να είναι δίπλα σου όταν επιτυγχάνεις κάτι... αλλά αυτό που πραγματικά θέλεις είναι, να είναι δίπλα σου και να απαλύνουν τον πόνο σου και στις αποτυχίες 

Όλοι έχουν όνειρα... όλοι έχουν μελλοντικά σχέδια και πράγματα που θέλουν να επιτύχουν. Η πλειοψηφία των ανθρώπων όμως όταν αποτύχει σε κάτι, ξεχνάει το όνειρό και συμβιβάζεται με κάτι που δεν θέλει πραγματικά . Έτσι... εκεί έξω , υπάρχουν πάνω απο 6.000.000.000 άνθρωποι  που απλά δέχθηκαν την αποτυχία τους.

 Επειδή πολύ απλά, αν δεν δοκιμάσεις να κάνεις κάτι που πραγματικά θες, απέτυχες να δοκιμάσεις!

 Υπάρχει η άποψη ότι το αντίθετο της Επιτυχίας  είναι η Αποτυχία. Στην γραμματική είναι σωστή αυτή η άποψη, στην ζωή τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά!

 Η αποτυχία θα πρέπει να είναι ο δάσκαλός μας, όχι ήττα . Πρόκειται για μια προσωρινή παράκαμψη, όχι ένα αδιέξοδο. Ακόμα και αν αποτύχεις σε κάτι 19 φορές, κατά την 20ή φορά θα είσαι ο καλύτερος για αυτό το πράγμα. Έτσι, δεν θα έχεις απλά επιτύχει , αλλά θα έχεις πολλή εμπειρία για να είσαι πολύ καλύτερος από ότι είχες προβλέψει!

 Φαντάσου μια σκάλα που έχει 20 σκαλιά να ανέβεις. Πριν ξεκινήσεις το ανέβασμα να κοιτάξεις την κορυφή της σκάλας. Στοχεύεις στην κορυφή ... και απλά ξεκινάς να ανεβαίνεις .. Δεν γίνεται να προβλέψεις αν τα τα σκαλοπάτια είναι σάπια, αν θα σπάσουνε  ή ακόμα αν θα γλιστρήσεις. Είναι δύσκολο ακόμα να προβλέψεις αν θα νιώσεις σιγουριά ή φόβο. Δεν σε νοιάζει  όμως, γιατί πολύ απλά , εσύ είσαι συγκεντρωμένος στον στόχο σου.
Μήπως αυτό φαίνεται απλό? Πραγματικά είναι και πρέπει να το εφαρμόσεις στη ζωή σου!

Μη φοβάσαι στην αποτυχία. Στις υπερποσπάθειες είναι ένδοξο ακόμα και αν αποτύχεις - Μπρους Λι.

 Ονειρέψου ... σχεδίασε... έχε μελλοντικά σχέδια... προσπάθησε να γίνεις καλύτερος... και ακόμα και αν αποτύχεις να θυμάσαι :


"Η αποτυχία είναι η απόδειξη που έχεις δοκιμάσει. Τώρα πήγαινε προσπάθησε ξανά!"


Συγγραφή άρθρου:
Αντώνιος Καλέντζης MBPsS / MISCP
Ψυχοπαιδαγωγική και Συμβουλευτική
Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων
Μέλος Διεθνής Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων
psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu 


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

Item Reviewed: Η αποτυχία είναι... ο μόνος τρόπος να πετύχεις !!! Rating: 5 Reviewed By: Psychologized