728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

7+1 Μυστικά των πραγματικά πετυχημένων ανθρώπων!! Επιτυχία ή πόλεμος της καθημερινότητας?




Επιτυχία. Όταν αναφέρεται η λέξη επιτυχία,  ονόματα αμέσως αναδύονται στο μυαλό σας. Παράδειγμα  Πελέ,  Μπράντ Πιτ, Mέριλιν Μονρόε , Steve Jobs (ιδρυτής Αpple) κλπ .  Θα δείτε πιθανόν κάποιος στο μυαλό σας ότι έχει γίνει συνώνυμο με την επιτυχία στον κλάδο τους.
  Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μόνο επιτυχείς,  έχουν καταφέρει τεράστια επιτυχία στη ζωή τους.

Αν εξαιρέσουμε όμως τους λίγους που μπορούμε να ορίσουμε ότι έχουν επιτύχει την τεράστια επιτυχία, υπάρχουν πολλοί άλλοι που αγωνίζονται με την καθημερινότητα.


Δείτε  7+1 μυστικά  που προτείνει ο Αντώνιος Καλέντζης για να γίνετε επιτυχημένοι :


Γιατί; Ποια είναι η διαφορά;

  Μπορεί να θέλουν όλοι την επιτυχία. Μπορούν όλοι να εργαστούν για την επιτυχία. Ωστόσο, κάτι εξακολουθεί να τους συγκρατεί. Ποια είναι η διαφορά και ακόμα το πιο σημαντικό, πώς μπορεί να να έχετε στιςς δικές σας επιχειρηματικές δραστηριότητες μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας;

 Οι ιδιοκτήτες  πετυχημένων επιχειρήσεων κάνουν μερικά πράγματα, χωρίς να παραλείπουν να τους θέσει εκτός. Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που έχω μάθει, και έχουν κάνει όλη τη διαφορά.


Βάζουν τα πιο σημαντικά πράγματα πρώτα

 Μην σηκωθείτε και να ελέγξετε το email, μηνύματα των κοινωνικών λογαριασμών ως πρώτη προτεραιότητά σας. Θα κάνουμε ό, τι είναι πιο σημαντικό πρώτο. Ένας καινοτόμος σκέφτεται. Ένας συγγραφέας γράφει. Ένας καλλιτέχνης δημιουργεί. Ό, τι είναι αυτό που κάνει, το κάνει την πρώτη ώρα της ημέρας του που είναι η πιο παραγωγική και να περνάνε το χρόνο τους κάνοντας αυτό που κάνετε καλύτερα.


Καταργούν το  busywork

  Σε κάποιο σημείο έχετε συνειδητοποιήσει ότι είναι αδύνατο να κάνετε τα πάντα. Όσο περισσότερο μπορείτε να εργαστείτε σε βασικές προτεραιότητες και ορόσημα, τόσα περισσότερα θα προστεθούν στη λίστα εργασιών σας. Οι άνθρωποι δεν είναι πλάσματα που κάθονται ,ακόμα και όταν περιμένουμε τα πράγματα να συμβούν σε μια λογική σειρά. Για να είναι κάποιος πραγματικά επιτυχής, χρειάζεται ένα ισχυρό μυαλό για να καθορίσει ποια πράγματα έχουν ύψιστη σημασία ,για να αλλάξετε την κατάστασή σας προς το καλύτερο και  να λειτουργούν μόνο για τα πιο σημαντικά πράγματα κάθε μέρα.


Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται να γίνει

 Ορισμένα καθήκοντα που αγαπάμε, μερικά τα μισούμε. Είμαστε ο καθένας μοναδικό ον και έχουν τις προτιμήσεις μας για το τι θέλουμε να κάνουμε. Ωστόσο, αυτό που αγαπάμε και μισούμε δεν ταιριάζει πάντα με το τι είναι πιο σημαντικό για τη συνολική επιτυχία μας. Η πραγματική επιτυχία κοιτά στα πιο σημαντικά καθήκοντα και μόνο κάνει ό, τι μπορεί να ωθήσει πραγματικά προς τα εμπρός. Ποτέ δεν αξιολογεί τα καθήκοντα που βασίζεται στην αγάπη / μίσος. Γίνεται απλά ό, τι πρέπει να γίνει.


Φαίνονται για τα θετικά και προσωπική ανάπτυξη


 Όλοι έχουμε παραπατήσει περπατώντας . Έχουμε όλοι το μερίδιό μας στις αποτυχίες. Αλλά οι πραγματικά επιτυχημένοι , γνωρίζουν ότι ακόμη και οι αποτυχίες είναι η αφορμή να δοκιμάσετε κάτι νέο. Και υπάρχει πάντα μια ευκαιρία να μάθετε ακόμη και από τα μεγαλύτερα λάθη.


Βλέπουν συνέπεια των μακροπρόθεσμων στόχων τους

  Είναι εύκολο να κολλήσετε στις λεπτομέρειες των καθημερινών δραστηριοτήτων. Ωστόσο, ένα πραγματικά επιτυχημένα πρόσωπα , γνωρίζουν ότι οι καθημερινές εργασίες γίνονται για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων. Αν δημιουργούν οπτικές αναπαραστάσεις για να τους βοηθήσει να παραμείνουν στο δρόμο της επιτυχίας, η πιθανότητα επίτευξης των στόχων αυξάνεται στο δεκαπλάσιο.  Θέτουν υπενθυμίσεις στο γραφείο τους για να διατηρήσουν τους υγιείς τους στόχους στο μυαλό.  Ξέρουν  ότι όσο περισσότερο το δουν κάτι στη φαντασία τους να πραγματοποιείται , τόσο πιο γρήγορα θα είναι σε θέση να το επιτύχουν.


Ξοδεύουν το χρόνο τους

  Το πιο σημαντικό πρόσωπο για να σας βοηθήσει στο ταξίδι σας είστε εσείς. Αν δεν τρώτε σωστά, να γυμναστική τακτικά , δεν κάνετε εργασίες για τον εαυτό σας πνευματικά  και δεν απολαύσετε το τα απλά καθημερινά που γίνονται εύκολα, δεν πρόκειται ποτέ να είστε σε θέση να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο. Η  πραγματικά επιτυχημένοι  ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τον εαυτό τους ,όπως κάνουν  και για τον κόσμο γύρω τους. Διότι μόνο όταν είναι πραγματικά συνειδητοποιημένοι και ικανοποιημένοι με τη ζωή τους , τότε είναι σε θέση να κινηθούν προς τα εμπρός και να προσφέρουν περισσότερα στον κόσμο.


Σωστά μετρήσατε... έχω αναφέρει 7 λόγους... ο τελευταίος λόγος είναι και πιο σημαντικός.

Αν δεν υπάρχει σαν δεδομένο, όλα τα άλλα είναι άχρηστα.


Πίστεψε σε εσένα και πάρε το θάρρος ότι μπορείς να πετύχεις κάτι όμορφο.



Να έχεις ένα στόχο για όλη σου τη ζωή, ένα στόχο για ένα μέρος της ζωής σου και ένα στόχο για κάθε χρόνο. Ένα στόχο για κάθε μήνα, ένα στόχο για κάθε εβδομάδα, ένα στόχο για κάθε μέρα, ένα στόχο για κάθε ώρα και κάθε λεπτό. Και να θυσιάζεις το μικρότερο στόχο για το μεγαλύτερο. - Λέων Τολστόι, 1828-1910, Ρώσος συγγραφέας


Συγγραφή άρθρου:
Ψυχοπαιδαγωγική και Συμβουλευτική
Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων
Μέλος Διεθνής Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων
psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

Item Reviewed: 7+1 Μυστικά των πραγματικά πετυχημένων ανθρώπων!! Επιτυχία ή πόλεμος της καθημερινότητας? Rating: 5 Reviewed By: Psychologized