728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Αν νομίζετε ότι κολυμπάτε σαν "χέλι"... σας παρουσιάζουμε το "baby swimming" (video)




 Πολλοί από σας θεωρείτε τους εαυτούς σας  δεινούς κολυμβητές , που σκίζουν περίτρανα τα κύματα... Δεν αντιλέγω, ίσως και να είναι έτσι τα πράγματα, πρωτού δείτε το βίντεο με ανθρώπους που μετρούν μήνες ζωής, έχετε λίγα λεπτά μέχρι να αναθεωρήσετε.

Στο εξωτερικό το ονομάζουν "Baby Swimming" και είναι ιδιαίτερα γνωστό.


  Παιδιά πιο ευπροσάρμοστα στα ερεθίσματα, με περισσότερο θάρρος, με υψηλότερο βαθμό εμπιστοσύνης στον εαυτό τους και πιο ανεξάρτητα: αυτά είναι μόνο μερικά από τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το baby swimming, αρκεί βέβαια να γίνεται σωστά και με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

   Τo baby swimming (κολύμβηση σε βρέφη και νήπια) είναι πρόγραμμα εκμάθησης και ανάπτυξης βασικών κολυμβητικών ικανοτήτων με τη μορφή παιχνιδιού. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι γονείς με τα βρέφη τους, υπό την καθοδήγηση ειδικευμένου εκπαιδευτή, σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα με ζεστό νερό (30 - 32°C), χαμηλής στάθμης.

   Τα προγράμματα baby swimming βοηθούν τα βρέφη να εξοικειωθούν με το νερό και να αναπτύξουν εμπιστοσύνη σε αυτό, με τη συμμετοχή τους σε ασφαλείς και ευχάριστες δραστηριότητες στην πισίνα. Έρευνες έχουν δείξει ότι μέσω του παιχνιδιού, της εξερεύνησης και της ενθάρρυνσης αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να οδηγήσουν στην εκμάθηση βασικών κινήσεων κολύμβησης και δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην ασφάλειά τους μέσα στο νερό.

   Το νερό παρέχει στα βρέφη ένα οικείο σε αυτά περιβάλλον λόγω φυλογενετικής ανάμνησης.

Με την κολύμβηση τα παιδιά:


  • γίνονται πιο ευπροσάρμοστα στα ερεθίσματα,
  • αποκτούν θάρρος,
  • υψηλότερο βαθμό εμπιστοσύνης στον εαυτό τους,
  • γίνονται πιο ανεξάρτητα,
  • ισχυροποιείται το ανοσοποιητικό τους σύστημα,
  • ο ύπνος τους γίνεται πιο ευχάριστος και ήρεμος, αφού το νερό ρυθμίζει τον μυϊκό τόνο τους και δημιουργεί αίσθηση χαλάρωσης.



Συγγραφή άρθρου:
Ψυχοπαιδαγωγική και Συμβουλευτική
Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων
Μέλος Διεθνής Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων
psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

Item Reviewed: Αν νομίζετε ότι κολυμπάτε σαν "χέλι"... σας παρουσιάζουμε το "baby swimming" (video) Rating: 5 Reviewed By: Psychologized