728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Το εγκεφαλικό γερνάει το μυαλό κατά 8 χρόνια !!!



Νέα Υόρκη 
Κατά σχεδόν οκτώ χρόνια φαίνεται ότι γερνάει ο εγκέφαλος μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, επηρεάζοντας την λειτουργικότητα της μνήμης και την ταχύτητα της σκέψης, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες μέσα από δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Stroke».



Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν περισσότερα από 4.900 ηλικιωμένα άτομα, ηλικίας 65 ετών και άνω, και τα οποία προέρχονταν από πολυετή εθνική μελέτη για ηλικιωμένους από τη βάση ιατρικών δεδομένων της αμερικανικής κυβέρνησης, Medicare.

Fast-forward στον χρόνο και στην λειτουργία του εγκεφάλου

Οι ειδικοί επικεντρώθηκαν στα άτομα που αρχικά δεν είχαν ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου, άνοιας ή άλλων γνωστικών προβλημάτων, αλλά υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο εντός των 12 ετών της πρώτης μελέτης και είχαν υποβληθεί σε γνωστικό τεστ το 1998.

Συγκρίνοντας το σκορ τους σε μια δεύτερη μελέτη που περιελάμβανε γνωστικά τεστ κατά το διάστημα 1998-2012, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που είχαν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο εμφάνιζαν σημαντική επιδείνωση ως προς τις γνωστικές τους λειτουργίες.

Τα συλλεχθέντα στοιχεία μάλιστα έδειχναν ότι η ταχύτητα σκέψης και η λειτουργικότητα της μνήμης τους είχαν γεράσει κατά 7,9 χρόνια, μέσα σε μια νύχτα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η μελέτη αναδεικνύει την σημασία της πρόληψης του εγκεφαλικού επεισοδίου στον γενικό πληθυσμό. «Θα πρέπει να σχεδιαστούν πολιτικές υγείας για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, την αποφυγή του καπνίσματος, τον έλεγχο του σακχάρου και την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας στην τρίτη ηλικία», αναφέρουν. 


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

Item Reviewed: Το εγκεφαλικό γερνάει το μυαλό κατά 8 χρόνια !!! Rating: 5 Reviewed By: Psychologized