728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Είναι σωστό να απειλούμε τα παιδιά να πουν την αλήθεια?




Η απειλή στα παιδιά με τιμωρία αν λένε ένα ψέμα είναι τελικά αντιπαραγωγική, είναι τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας.


 Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο McGill, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Experimental (εγχειρίδιο παιδοψυχολογίας) , η απειλή της τιμωρίας στην πραγματικότητα μειώνει την πιθανότητα ότι οι νέοι θα πουν την αλήθεια όταν τους λένε να το πράξουν.


Η μελέτη αποκάλυψε ότι τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να είναι ειλικρινής, αν φοβούνται οτι θα τιμωρηθούν.

 Οι επιστήμονες πίσω από το ερευνητικό κομμάτι, πιστεύουν ότι τα ευρήματα προσφέρουν "χρήσιμες πληροφορίες" για γονείς με μικρά παιδιά, καθώς και επαγγελματίες που εργάζονται μαζί τους σε τακτική βάση, όπως οι δάσκαλοι.

"Η κατώτατη γραμμή είναι ότι η τιμωρία δεν προάγει την αλήθεια", δήλωσε Victoria Talwar, επικεφαλής ερευνητής της μελέτης.

 Συνοψίζοντας θα έπρεπε ακόμα και ακόμα και όταν κάνουν κάτι μη σωστό  οι μικροί μας φίλοι, να τους προσεγγίζουμε με περισσότερη κατανόηση.

 Ακόμα πιο σωστό θα ήταν να βρείτε τον λόγο που το παιδί  νιώθει ενοχές να πει την αλήθεια, καθώς και να δείτε τον λόγο που το ανάγκασε να κάνει μια άσχημη πράξη.


 Σημαντικό είναι να χτίζουμε γέφυρες επικοινωνίας και όχι τοίχους τιμωρίας , που οδηγούν στην αποξένωση με το παιδί.


Επιμέλεια άρθρου:
Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
Νευροψυχολόγων , Coaching Ψυχολόγων
Μέλος Διεθνούς Συλλόγου Coaching Ψυχολόγων                       Εκπαιδευτής Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας Πανεπιστημίου Αιγαίου.

psychologized@gmail.com  | www.antonioskalentzis.eu

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

Item Reviewed: Είναι σωστό να απειλούμε τα παιδιά να πουν την αλήθεια? Rating: 5 Reviewed By: Psychologized