728x90 AdSpace

Καλέντζης
Latest News
Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Γιατί οι γυναίκες και οι άντρες σκέφτονται διαφορετικά και τι σχέση έχουν με το "τίποτα" ?








 Ένα κουτί, μια μπάλα
και το "τίποτα".

 Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα 3 με τον τρόπο που σκέφτονται ?

 Οι γυναίκες είναι πιο περίπλοκες από τους άντρες. Οι άντρες είναι πολύ απλοί. Ξέρετε γιατί? Επειδή πολύ απλά το μυαλό τους είναι τόσο διαφορετικό.

Πρώτα, θα ξεκινήσω με τους άντρες.  Το μυαλό των ανδρών είναι μοναδικό. Οι περισσότερες γυναίκες δεν αντιλαμβάνονται ότι κάθε στιγμή που κάνουμε σεξ ή βλέπουμε αθλητικά , το μυαλό μας αποτελείται από μικρά κουτάκια. Ένα κουτάκι για τα λεφτά, ένα για την δουλειά, ένα για τις γυναίκες, ένα για τις υποχρεώσεις... και κάπου στο βάθος έχουμε ένα κουτί για τη μάνα μας.

 Έχουμε λοιπόν μικρά κουτάκια για το οτιδήποτε και ο κανόνας είναι ένας "ΜΗΝ ΑΓΓΊΖΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΤΆΚΙΑ ΜΑΣ!!". Όταν συζητάει ένας άντρας ένα θέμα, ανατρέχει στο μυαλό του, βρίσκει το κουτάκι με το περιεχόμενο που θα συζητήσει, το φέρνει στην επιφάνεια και ξεκινάει η συζήτηση ΜΟΝΟ γι΄αυτό το κουτάκι. Όταν η συζήτηση τελειώσει, βάζει πίσω το περιεχόμενο και το τοποθετεί πολύ προσεκτικά στην άκρη του μυαλού του, ώστε να μην αγγίξει κάν τα άλλα κουτάκια!

 Από την άλλη το μυαλό των γυναικών είναι εντελώς εντελώς εντελώς διαφορετικό από το ανδρικό μυαλό. Το μυαλό της γυναίκας είναι φτιαγμένο από μια μεγάλη μπάλα με κλωστές και όλα είναι συνδεδεμένα με τα πάντα. Τα λεφτά είναι συνδεδεμένα με το αμάξι, το αμάξι με τη δουλειά τους, η δουλειά τους με τα παιδιά, τα παιδιά με τον σκύλο του γείτονα και όλαμαζίτόσοπολύδεμένα! Μόνο το διαδίκτυο μπορεί να συγκριθεί με την αλληλουχία αυτή, με μόνη διαφορά ότι αυτό δεν καθοδηγείται από ηλεκτρική ενέργεια ,αλλά από τα συναισθήματα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι γυναίκες τείνουν να θυμούνται.... τα ΠΑΝΤΑ!!!

 Αν γίνει κάτι στη ζωή μιας γυναίκας που τους προκαλέσει κάποιο συναίσθημα, είναι φυσιολογικό να μην το ξεχάσουν ποτέ. Το ίδιο συμβαίνει και με τους άνδρες βέβαια, μόνο που δεν είναι συχνό φαινόμενο μιας και... δε μας καίγεται καρφί! Αντιθέτως οι γυναίκες νοιάζονται για τα πάντα και τους αρέσει κιόλας.

 Τώρα οι άνδρες , έχουμε στο μυαλό μας ένα κουτάκι που οι περισσότερες γυναίκες το αγνοούν, αυτό το κουτάκι δεν έχει μέσα απολύτως τίποτα. Γι αυτό και το αποκαλούμε και "το κουτί του τίποτα". Σημαντικό βέβαια είναι να αναφέρουμε πως από όλα τα κουτάκια που έχουμε στο κεφάλι μας, αυτό είναι το αγαπημένο μας. Με την κάθε ευκαιρία που βρίσκουμε ,ως άντρες, ανατρέχουμε στο κουτάκι αυτό. Έτσι εξηγείται γιατί ένας άνδρας μπορεί να κρατήσει αδρανής τις σκέψεις  του για πολλές ώρες , όπως παράδειγμα όταν ψαρεύουν.

 Με τελευταίες επιστημονικές έρευνες μπορούμε να το υπολογίσουμε αυτό. Το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια , πριν μερικά χρόνια έκανε μια έρευνα σχετικά με αυτό το θέμα και ανακάλυψαν ότι οι άνδρες έχουν την ικανότητα να σκέφτονται το απόλυτο τίποτα ... και να συνεχίζουν να αναπνέουν!

 Οι γυναίκες δε μπορούν να το κάνουν αυτό. Το μυαλό τους δε σταματάει ποτέ και φυσικά δεν μπορούν να κατανοήσουν το "κουτί του τίποτα". Άσε που τις τρελαίνει  ακόμα πιο πολύ αυτό το κουτάκι μας , μιας και μια γυναίκα δεν ενοχλείται περισσότερο από το να βλέπει τον σύντροφό της να μην κάνει απολύτως τίποτα !

* To κείμενο φυσικά και είναι χιουμοριστικό , γι αυτό κυρίες μου μη χτυπάτε τους συντρόφους σας το κεφάλι για να καταστρέψετε το κουτάκι του Τίποτα .


κείμενο :

Αντώνιος Καλέντζης MBPsS
Ψυχοπαιδαγωγική και Συμβουλευτική 
Μέλος Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων
Κλινικών Ψυχολόγων , Νευροψυχολόγων


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 σχόλια:

Μπορείτε να γράψετε την άποψή σας εδώ

Item Reviewed: Γιατί οι γυναίκες και οι άντρες σκέφτονται διαφορετικά και τι σχέση έχουν με το "τίποτα" ? Rating: 5 Reviewed By: Psychologized